top of page

להתחיל מחדש CR
נאבקים להפוך את החמורים לערך טבע מוגן

להתחיל מחדש CR הוא תחום פעילות העמותה למען זכויות בעלי החיים. פעילות העמותה החלה בחילוץ ושיקום בעלי חיים, ככל שהזמן עבר היא נחשפה יותר ויותר לגורלם המר של החמורים בישראל ובכל העולם ועקב זאת החלה לפעול מעבר לתחום החילוץ והשיקום

 

כפי שרובכם יודעים אנו נלחמים בכל הכח על מנת להגן על אוכלוסיית החמורים בישראל ולהכניס לכותלי המקלט כל חמור במצוקה, בין אם כבר נפל לידיים מתעללות ובין אם ברור לנו שלא מצפה לו עתיד אחר.


גורלם של החמורים במדינת ישראל רע ומר, במקרה הפחות גרוע הם קורסים ומתים אחרי עשרות שנים של עבודות פרך ובמקרה הגרוע, או שנופלים להתעללויות מחרידות בעיקר על ידי ילדים לשם השעשוע או, כשאינם מסוגלים לסחוב עוד, הם מגיעים לידי סוחרים אשר מוכרים אותם לעזה ומשם הם מועברים למצרים לתעשיית העורות - למזלם המר של החמורים יש להם בעור חומר הקרוי אג'איו המבוקש מאד בתעשיית הקוסמטיקה והרפואה הטבעית בסין.

בשנת 2016 תעשייה זו גבתה את חייהם של 4.8 מיליון חמורים שיובאו מכל רחבי העולם, ומאז תעשייה זו רק גדלה והחמורים הגיעו לסטטוס של סכנת הכחדה.
אך התעשייה הזו שמגלגלת סכומי עתק ושווי השוק שלה מוערך ב 3.2 מיליארד דולר נכון ליוני 2022* -

מצאה פתרון והחלה גידול תעשייתי של חמורים. [*לצפייה בנתוני השוק לחצו כאן]
למי שלא מודע לאופן בו מגדלים בעלי חיים באופן תעשייתי, הוא כולל הנדסה גנטית הכרוכה בסבל רב, ריבוי חודרני, אלימות יום יומית, תנאי מחייה שלא ניתן לומר עליהם מחייה כי עדיף כבר המוות, ולסיכום - מדובר בחיי פחד וחושך מלידה עד מוות.

 

החמורים, אחד מבעלי החיים הנבונים והידידותיים ביותר לאדם עוברים בשנים האחרונות תהליך כניסה מואץ לקטלוג של התעשייה מן החי, ואנו נחושים לפעול להוצאתם מהקטלוג לפני שיהיה מאוחר מידי.

 

אתם מוזמנים לעיין בדוח המפורט של עמותת The Donkey Sanctuary שמפרט על תעשיית האג'איו והשלכותיה:

*שימו לב - בכתבה יש תוכן קשה לצפייה

B.PNG
תעשיית האג'איו

אנו מעיזים להסתכל על המתרחש, כי יודעים שהתקווה היחידה שלהם היא בני האדם, הם עצמם חסרי אונים מול הדבר הזה.

המטרה של כל הפעילות שלנו להגנה על החמורים מהתעללות, עבדות וסחר היא הגדרת החמור כערך טבע מוגן בישראל על מנת ליצור תקדים, להעלות את המודעות ובשיתוף פעולה עם ארגונים נוספים - לקדם את זכויותיהם במדינות נוספות, עד שנצליח לבלום את המתרחש.

 

אחרי דיונים, התייעצויות רבות עם אנשים בנקודות מפתח, ארגונים מנוסים ועוד - הדרך בה בחרנו היא ריקון המדינה מחמורים.

בשנים האחרונות הועברו על ידי סוחרים ובאישור מדינת ישראל אלפי חמורים לעזה ועל פי עדויות של סוחרים ורשויות מקומיות, נותרו בישראל לכל היותר 400 חמורים מחוץ למקלטים מוגנים, אנחנו התחלנו בפרויקט הטסת החמורים למקלטים באירופה על מנת להגיע למצב בו אין חמור בישראל שלא נמצא במרחב מוגן, ומתוך מציאות זו לפעול להגדרתו כערך טבע מוגן ומשם להמשיך לפעילות הבינלאומית לשמירה עליהם.

בדיוק כפי שקרה עם קרנפים ונמרים - בעבר, הפגיעה בהם הייתה מותרת וחופשית, היום הענישה על כך חמורה במדינות רבות.
הצבנו לעצמנו להיאבק על אותו סטטוס גם עבור החמורים, כי אין שום הצדקה לכאב ולסבל הזה.

הצעדים שאנו נוקטים למען השינוי

הצעדים שאנו נוקטים למען השינוי:

פרויקט ההטסה:

ב 25.06.2022 יצאה הטיסה עם 50 החמורים הראשונים למקלט לה טנייר בצרפת כפיילוט שהסתיים בהצלחה רבה! לאחר מכן הוטסו עוד 151 חמורים לצרפת! סה״כ הוטסו לצרפת בשנת 2022 כ 201 חמורים לחיי חופש וביטחון! 

 

השנה מתוכננים לצאת לצרפת כ 300 חמורים נוספים. 51 החמורים הראשונים של השנה יטוסו ב 29.4.23 ! 

על המימון לטיסות אנו עובדים יומם וליל, במטרה להשיג מימון מקרנות פילנתרופיות שונות ואנו נחושים להצליח.

 

שותפים בינלאומיים:
אנו בקשרים עם מספר מקלטים בצרפת ובראשם מקלט לה טנייר שכבר החל לקלוט מאיתנו חמורים.
בנוסף, אנו בתהליך איתור והיכרות עם מקלטים נוספים באירופה כדי להבטיח מקום בטוח ומוגן לכל חמור שנצליח לחלץ.

 

החילוצים ממשיכים:
אנו עושים הכל כדי לאתר כל משלוח חמורים לעזה ולקלוט אותו אצלנו, למרות העומס הכלכלי, הפיזי והנפשי הכרוך בכך אנחנו שמנו לעצמנו קו מנחה - אם ישנם חמורים שביכולתנו למשוך אלינו למרחב המוגן והבטוח, נעשה הכל כדי לעשות זאת. הקו המנחה הזה גורר איתו קשיים רבים אך אנו נדהמים לראות כל פעם מחדש איך דווקא גישה זו מקדמת אותנו, מאפשרת לנו יותר ומעלה את המודעות כלפי הפעילות שלנו וכלפי המציאות הקשה של החמורים.

כיום יש בישראל מאות חמורים אשר נמצאים מחוץ למרחב מוגן - אנחנו הולכים למשוך אלינו כמה שנצליח ולמסור אותם למקלטים נוספים בארץ ובאירופה.

 

המאבק בתופעת ההתעללות:
המרכז החינוכי - מרכז חירות, עובד סביב השעון כדי לחנך לאי אלימות כלפי בעלי חיים ולאי אלימות בכלל, עם מטרה ברורה למנוע את ההתעללות הבאה, לחנך לחמלה, ראיית וקבלת האחר
.
בכל שנה אלפי ילדים, בתי ספר, נוער בסיכון ומשפחות מגיעים למרכז חירות מכל רחבי המדינה ועוברים סיורים בהם הם שומעים את הסיפורים של בעלי החיים ומבינים את המציאות הקשה שלהם מחוץ למרחב מוגן.
בנוסף, מרכז חירות מפעיל מערך שיקום הדדי עם ילדים ונוער בסיכון בעל השפעה משמעותית עבור בעלי החיים ועבור הילדים והנוער עצמם.

 

שינוי סטטוס החמורים לערך טבע מוגן:
ההגדרה של ערך טבע מוגן משתנה, במקורות מסויימים הוא "כל יצור חי, צומח או דומם, שאם לא יזכה להגנה מלאה של החוק, הוא עלול להיכחד או להיפגע ללא תקנה". לצערנו, החמורים עונים להגדרה זו באופן חותך.
במקורות של רשות הטבע והגנים ההגדרה היא "ערך טבע שלדעת שר איכות הסביבה יש ערך בשמירתו או סכנה להכחדתו"
הגדרה זו עדיין לא תואמת, אך אנו פועלים להראות את התמונה המלאה לשר איכות הסביבה ולהמחיש לו את את הצורך בהגדרתם כערך טבע מוגן.

מוזמנים לצפות בסרט פרויקט הטסת החמורים המפרט את הפעילות שלנו בנושא

הקמת שמורות טבע לחמורים:
לאחר הגדרת החמור כערך טבע מוגן הדרך להקמת שמורה עבורם תהיה פשוטה בהרבה, בין אם בהשתתפות המדינה ובין אם לא ישתתפו בתפעול ובמימון.

 

הסרט הדוקומנטרי:

הפעילות של להתחיל מחדש CR מתועדת היטב במטרה להפיק סרט מלא על המציאות של החמורים ככלי עבודה, כבעלי חיים המועדים להתעללות, על תעשיית האג'איו, על הפעילות שלנו למענם, על המפעל המשמעותי של מרכז חירות, על המאבק להפוך אותם לערך טבע מוגן בישראל ועל הקמת שמורת הטבע למענם לאחר מכן.
עם הסרט הזה אנו נפנה למקלטים ולארגונים הפועלים למען בעלי החיים ברחבי העולם בפניה להירתמות משותפת למענם.


 

אנו מודעים לכך שהתוכנית שלנו לא פשוטה ליישום, ושייתכן כי נצטרך לשנות את דרכי הפעולה, אך אנו מאמינים שניתן להשיג את המטרה ונחושים לעשות הכל למענה.

אנו קוראים לכם לקחת חלק

לתרום, לחתום על העצומה, להפיץ את הפעילות שלנו, לחבר אלינו עיתונות, אנשים בעמדות מפתח ובעלי השפעה, אנשים שהצליחו עסקית, יצרו הון ויכולים לתמוך בנו, קרנות פילנתרופיות, עמותות וארגונים למען בעלי חיים בארץ ובעולם - כל מי שיכול לסייע.

בבקשה עיזרו לנו לשנות את המציאות עבורם!

לכל סיוע וחיבור אפשר ליצור איתנו קשר במייל:
sharonssanctuary1@gmail.com
 

אנחנו, בני האדם - התקווה היחידה שלהם.

תודה.

bottom of page